
Video "kansantuomioistuimesta" sisältää useita virheellisiä väitteitä koronapandemiasta
- Artikkeli on yli vuoden vanha.
- Julkaistu 22. helmikuuta 2022 16:53
- Lukuaika: 10 minuuttia
- Teksti: AFP Argentiina, AFP Suomi
Tekijänoikeus © AFP 2017-2025. Sisältöjen kaupallinen käyttö vaatii tilauksen. Lue lisää täältä.
"Pandemiaa ei ole olemassa", saksalainen lakimies Reiner Fuellmich toteaa lähes 20-minuuttisen puheensa aikana "Kansan yleisen mielipiteen tuomioistuimelle". Videoleike on tekstitetty suomeksi ja julkaistu Tokentube-videopalvelussa. Videolla on yli 8 000 katselukertaa ja sitä on jaettu Facebookissa yli 300 kertaa.
Fuellmichin puheessa esitetään kokoelma virheellisiä ja perusteettomia väitteitä koronapandemiaan liittyen. Lausunnot ovat levinneet myös monilla eri kielillä, kuten espanjaksi, englanniksi, ranskaksi ja serbiaksi. AFP tarkisti väitteet alun perin Argentiinassa.

Reiner Fuellmichillä on asianajotoimisto Göttingenissä, Saksassa. Vuodesta 2020 lähtien hän on ollut mukana nostamassa ryhmäkannetta Maailman terveysjärjestöä (WHO) ja saksalaista virologia Christian Drostenia vastaan, joka on osallistunut koronan havaitsemiseen käytetyn PCR-testin kehittämiseen.
Fuellmich kanteeseen voi liittyä mukaan maksamalla hänen tiimilleen 800 euron “kertamaksun” ja arvonlisäveron sekä 10 prosenttia mahdollisesta korvaussummasta, jos kanne menee läpi, Fuellmichin verkkosivuilla kerrotaan kohdassa Usein kysytyt kysymykset.
AFP on toistuvasti tarkistanut Fuellmichin virheellisiä väittämiä koronapandemiasta useilla eri kielillä, kuten englanniksi ja ranskaksi.
AFP on tarkistanut myös Fuellmichin seuraajilta peräisin olevaa väärää tietoa. Esimerkiksi helmikuussa 2022 verkossa levisi virheellinen väite, jonka mukaan Ruotsissa syyttäjä tutkii lääkeviranomaista rokotteisiin liittyvistä rikoksista.
Toukokuussa 2021 puolestaan väitettiin, että Kanadan korkein oikeus olisi aloittanut tutkinnan maailmanlaajuisista rikoksista ihmisyyttä vastaan. Fuellmich itse on kuitenkin kiistänyt osallisuutensa kyseiseen oikeudenkäyntiin Telegram-tilillään täällä ja täällä.
"Kansan yleisen mielipiteen tuomioistuin": liike ilman oikeudellista perustaa
Fuellmich julkaisi verkkosivustonsa 5. helmikuuta 2022. Sivustolla Fuellmich ja muut lakimiehet kertovat, että he eivät onnistuneet löytämään tuomioistuinta, joka olisi ottanut joukkokanteen vastaan.
Tämän takia Fuellmichin ryhmä aloitti menettelyn "nykyisen [oikeus]järjestelmän ulkopuolella" ja loi vaihtoehtoisen tuomioistuimen, jonka nimeksi tuli “Kansan yleisen mielipiteen tuomioistuin.”
Tuomioistuimen tarkoituksena on todistaa "maailman kansalaisista" koostuvalle valamiehistölle, että "pandemian varjolla" pyritään hävittämään osa väestöstä ja alistamaan loput.
Fuellmichin ryhmä toivoo, että tempaus "motivoisi ihmisiä kaikkialla maailmassa panemaan vireille rikos- ja siviilioikeudellisia menettelyjä -- kaikkia niitä vastaan, jotka ovat rikos- ja siviilioikeudellisesti vastuussa heidän yhteisöissään ja alueillaan tehdyistä julmuuksista".
“Todistajiksi” Maailman terveysjärjestöä, Davosin foorumia sekä poliitikkoja ja terveysviranomaisia vastaan ryhmä on kutsunut mm. Wolfgang Wodargin, Michael Yeadonin, Dolores Cahillin ja Shankara Chettyn. Kaikki mainituista ovat levittäneet virheellistä tietoa, jonka AFP on jo aikaisemmin tarkistanut (1, 2, 3, 4).
Koronapandemiaa ei ole olemassa vaan kyseessä on PCR-testeillä järjestetty valepandemia: EPÄTOSI
Videolla Fuellmich kuvailee koronaviruksen havaitsemisessa käytetyn PCR-testin olevan osa "monimutkaista psykologista operaatiota, jonka tarkoituksena on luoda jatkuva paniikkitila maailman väestössä." Fuellmichin mukaan PCR testi “ei voi havaita tartunnan saaneita" eikä testi “kerro tartunnasta mitään."
Nämä väitteet ovat kuitenkin virheellisiä. Asiantuntijat ovat korostaneet AFP:lle useaan otteeseen PCR-testin kykyä havaita infektio (1, 2).
Toisin kuin Fuellmich sanoo, "PCR-testejä pidetään yleisesti Covid-19-diagnoosin 'kultaisena standardina'", Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston (FDA) tiedottaja totesi aikaisemmassa AFP:n faktantarkistuksessa.
Biologian tohtori ja uruguaylaisen Pasteur-instituutin tutkija Álvaro Fajardo kertoi AFP:lle helmikuussa 2021, että testillä on kaksi vahvuutta: "sen tarkkuus ja herkkyys".
Tarkkuus tarkoittaa testin kykyä tunnistaa tietty virus oikein sekoittamatta sitä toiseen taudinaiheuttajaan. Herkkyys puolestaan tarkoittaa testin kykyä havaita virus, vaikka sitä esiintyisi pienissä määrissä.
PCR-tekniikka toimii "monistamalla" osia DNA-näytteestä, joka voi olla peräisin nenästä, nielusta tai syljestä, kuten alla olevalla videolla kerrotaan:
Lisäksi Fuellmich väittää videolla koronaan liittyen, että vuoden 2020 alussa "ei ollut yhtään tapausta" ja ilmoitetut tapaukset olivat "vääriä positiivisia". Kyseiset väärät positiiviset "luotiin" PCR-testeillä kansainvälistä hätätilaa varten, joka mahdollistaisi “testaamattomien lääkkeiden ja kokeellisten injektioiden” käyttämisen ihmisiin.
Väite siitä, että suurin osa PCR-testin tuloksista on vääriä positiivisia, on levinnyt verkossa pandemian alusta lähtien. Väärillä positiivisilla tuloksilla tarkoitetaan sitä, kun testi on positiivinen vaikka testin tekijällä ei ole koronaa.
Asiantuntijat ovat kuitenkin useaan otteeseen kertoneet AFP:lle (esim. täällä ranskaksi), että PCR-testit ovat luotettavia ja "väärät positiiviset" ovat äärimmäisen harvinaisia.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) mukaan PCR-testi "hyvin spesifinen eli se ei osoita muita saman tyyppisiä viruksia, vaan tunnistaa tarkasti SARS-CoV2-viruksen näytteestä.”
Alankomaiden kansanterveyslaitos (RIVM) arvioi puolestaan testien spesifisyyden useiden tieteellisten julkaisujen perusteella olevan 96,5-99,5 prosenttia. Tämä tarkoittaa, että virheellinen positiivinen tulos voi esiintyä noin "0,5-4 prosentilla henkilöistä, joilla ei ole Covid-19-tautia."
Asiantuntijat kertoivat AFP:lle aikaisemmassa artikkelissa, että Ranskassa ja Belgiassa käytettävien testien spesifisyys on puolestaan 96-99 prosenttia.
Väärien negatiivisten tulosten osalta, eli testi näyttää negatiivista vaikka potilaalla on korona, argentiinalainen infektiolääkäriOmar Sued kertoi AFP:lle, että “negatiivisia tuloksia voi saada etenkin taudin ensimmäisinä päivinä", koska testit vaativat tietyn vähimmäismäärän virusta sen havaitsemiseksi.
Covid-19-tauti ei ole vaarallisempi kuin influenssa: EPÄTOSI
Fuellmich väittää myös, että koronavirus “ei ole vaarallisempi kuin influenssa."
Kausi-influenssalla ja koronaviruksen aiheuttamalla taudilla on samanlaiset oireet, WHO:n verkkosivuilla kerrotaan. Kuolleisuusaste sekä hoitomahdollisuudet ovat kuitenkin eroavat.
AFP:n haastattelemat asiantuntijat korostavat useissa aikaisemmissa faktantarkistuksissa (esim. täällä), että Covid-19-tauti on vaarallisempi kuin flunssa.
"Tarkoituksena ei ole vähätellä influenssaa, sillä se on vakava sairaus riskiryhmiin kuuluville ihmisille. Mutta Covid-19:n kaltaisen pandemian vertaaminen influenssaepidemiaan ei ole kovin järkevää", Ranskan julkisen terveyspalvelun epidemiologi Sibylle Bernard-Stoecklin kertoi AFP:lle lokakuussa 2020.
"Komplikaatioiden osalta luvut ovat paljon alhaisemmat influenssassa, vaikka akuutteja hengitystieinfektioita esiintyy molemmissa taudeissa", Inserm-tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Frédéric Altare lisää.
Joulukuussa 2020 lääketieteellisessä The Lancet-lehdessä julkaistu tutkimus, jossa tarkasteltiin Ranskasta saatuja tietoja, vahvisti koronaviruksen suuremman riskin. Tutkimus suoritettiin ennen kuin maassa aloitettiin rokottaminen koronavirusta vastaan.
Tutkimuksen mukaan koronapotilaiden kuolleisuus sairaalassa maalis-huhtikuussa 2020 oli 16,9 prosenttia, kun vastaavana ajanjaksona oli 5,8 prosenttia influenssapotilaiden kohdalla. Tutkimuksessa todettiin myös, että tehohoitojaksojen mediaanipituus oli koronapotilaiden kohdalla kaksi kertaa pidempi kuin influenssapotilailla.
WHO:n vuonna 2018 julkaisemien tietojen mukaan influenssaan kuolee vuosittain arviolta 290 000 - 650 000 ihmistä maailmanlaajuisesti. Koronapandemia on puolestaan vienyt 20. helmikuuta mennessä yli 5,8 miljoonaa ihmisen hengen maailmanlaajuisesti joulukuun 2019 lopun jälkeen.
Fuellmich väittää lisäksi, että "infektion [Covid-19] kuolleisuus on 0,14 - 0,15 prosenttia tai jopa vähemmän". Tämä ei pidä paikkaansa. Kuolleisuusaste vaihtelee huomattavasti eri maiden välillä, mutta Johns Hopkinsin yliopiston tilastojen mukaan suurimmassa osassa maista kuolleisuus on 0,5 ja 5 prosentin välillä.
Koronaa voidaan hoitaa C- ja D-vitamiinilla, sinkillä, ivermektiinillä ja hydroksiklorokiinilla: EI TODISTEITA
Fuellmich myös väittää videolla, että koronatautia "voidaan hoitaa turvallisesti ja tehokkaasti C- ja D-vitamiinilla, sinkillä jne. sekä ivermektiinillä, hydroksiklorokiinilla jne., mutta nämä hoidot ovat kiellettyjä".
Väitteitä vaihtoehtoisista hoitokeinosta on levinnyt verkossa vuodesta 2020 lähtien, mutta AFP on monen kohdalla uutisoinut, ettei tehosta koronavirusta vastaan ole toistaiseksi vankkaa tieteellistä näyttöä.
Vitamiinit vahvistavat immuunijärjestelmää, mutta todisteita siitä, että ne estäisivät koronavirustartunnan estämisessä tai parantaisivat sen, ei ole, kuten tässä AFP:n artikkelissa kerrotaan.
Yhdysvaltain kansallinen terveysinstituutti (NIH) toteaa, ettei todisteita C- tai D-vitamiinin hyödystä koronatartunnan ehkäisyssä tai hoidossa ole.
Vaikka "C- ja D-vitamiinit stimuloivat immuunijärjestelmää", ne eivät estä "hengitysteitse, käsien tai nenän kautta" tarttuvan viruksen tartuntaa, epidemiologi Yves Coppieters kertoi AFP:lle.
Sinkki puolestaan on ravintoaine, joka voi auttaa immuunijärjestelmää torjumaan infektioita. Vaikka näyttöä sinkin hyödyistä flunssan torjumisessa on jonkin verran, Yhdysvaltain kansallisten tiede-, tekniikka- ja lääketiedeakatemioiden mukaan "tutkijat eivät tiedä, auttaako se lievittämään Covid-19:n oireita.”
"Sinkki on myrkyllinen metalli, ja vaikka se estää tiettyjä virusentsyymejä, elimistö ei siedä sitä määrää, jota tarvitaan [Covidin ehkäisemiseksi tai hoitamiseksi]", Readingin yliopiston virologian professori Ian Jones kertoi.
Ivermektiini on eläimille ja ihmiselle tarkoitettu lääke, jota käytetään loisia, kuten syyhyä ja täitä, vastaan. Kyseistä edullista lääkettä käytetään etenkin loistartunnoista kärsivillä alueilla.
Vaikka kliinisiä tutkimuksia ivermektiinin tehokkuuden testaamiseksi on edelleen käynnissä, sen tehoa koronan ehkäisemisessä tai hoidossa ei ole toistaiseksi osoitettu, kuten useat asiantuntijat totesivat tässä faktatarkastuksessa.
Myöskään Euroopan lääkevirasto (EMA) ei suosittele ivermektiinin käyttöä Covid-19-taudin hoidossa, koska tieteelliset tiedot eivät tue sen hyötyjä. WHO puolestaan kehotti 31. maaliskuuta 2021 julkaistuissa ohjeissaan käyttämään ivermektiiniä Covid-19-taudin hoitoon vain kliinisissä tutkimuksissa.
Viimeisin 18. helmikuuta 2022 julkaistu tutkimus ei myöskään osoittanut lääkkeen tehoa koronaa vastaan.

Tällä hetkellä ei ole näyttöä myöskään hydroksiklorokiinin tehosta koronan hoidossa.
Satunnaistetuissa tutkimuksissa, kuten brittiläisessä Recovery-tutkimuksessa, ranskalaisessa Hycovid-tutkimuksessa tai WHO:n tekemässä Solidarity-tutkimuksessa, lääkken ei ole havaittu olevan tehokas koronaa vastaan. Satunnaistettuja tutkimuksia, joissa yksi ryhmä saa oikeaa lääkettä ja kontrolliryhmä lumelääkettä, pidetään luotettavimpana menetelmänä hoidon testaamisessa.
Koronarokotteet ovat tehottomia, vaarallisia ja muokkaavat DNA:ta: EPÄTOSI
Fuellmich kutsuu rokotteita "kokeellisiksi pistoksiksi" ja väittää, että ne eivät ole tarpeellisia koronan torjumiseksi. Hän lisäksi toteaa, että maailmanlaajuiset rokotuskampanjat ovat suunniteltu "väestönhallintaa varten” ja ne johtavat "massiiviseen väestön vähenemiseen." AFP on useaan otteeseen tarkistanut samankaltaisia väitteitä (1, 2).
Koronarokotteet ovat todellisuudessa osoittautuneet tehokkaiksi taudin vakavien muotojen ehkäisemisessä.
Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskuksen marraskuussa 2021 julkaiseman tutkimuksen mukaan koronarokotteet pelastivat joulukuun 2020 ja marraskuun 2021 välisenä aikana arviolta lähes puolen miljoonan yli 60-vuotiaan ihmisen hengen.
Toisessa syyskuussa 2021 julkaistussa Yhdysvaltain tautienvalvonta- ja ehkäisykeskuksen (CDC) tutkimuksessa todettiin, että ilman täydellistä rokotesarjaa oli 10-kertainen riski kuolla Covid-19-tautiin verrattuna täysin rokotettuihin.
Oxfordin yliopiston Our World in Data-verkkosivulle koottujen eri maiden tilastojen mukaan tautikuolleisuus on huomattavasti pienempää rokotettujen kuin rokottamattomien keskuudessa.
THL on tähän mennessä seurannut kuolleisuutta yhteensä noin 4,4 miljoonan ensimmäisen rokoteannoksen saaneen kohdalla. Seuranta on osoittanut, että rokotettujen kuolleisuus rokotuksen jälkeisinä viikkoina on keskimäärin matalampaa kuin rokotettujen, kun otetaan huomioon mm. ikä, sairaudet ja sukupuoli.
Lokakuussa 2021 THL kertoi, että rokottamattoman riski kuolla koronavirukseen on 7-kertainen verrattuna kaksi kertaa rokotettuun.
Fuellmich väittää myös, että Pfizerin ja Modernan kaltaiset mRNA-rokotteet "muokkaavat väestön DNA:ta.” Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Rokotteilla ei ole kykyä vaikuttaa perimään, kuten AFP on uutisoinut useaan otteeseen (1, 2).
Fimean ylilääkäri Janne Komi huomautti 24. tammikuuta 2022 AFP:lle, että koronarokotteiden turvallisuutta on arvioitu samoilla kriteereillä kuin muissakin myyntilupaprosesseissa. Rokotteiden turvallisuutta seurataan myös myyntiluvan myöntämisen jälkeen EU-tasoisena yhteistyönä, Fimea kertoo sivuillaan.

Myös EMA huomauttaa, että koronarokotteet voidaan hyväksyä Euroopassa vain, jos ne "täyttävät kaikki EU:n lääkelainsäädännössä asetetut laatu-, turvallisuus- ja tehokkuusvaatimukset.”
Kaikilla rokotteilla, kuten kaikilla lääkkeillä, on haittavaikutuksia. Useimmat niistä ovat lieviä ja ohimeneviä, THL toteaa.
Useimmiten haittavaikutukset ovat lieviä ja ohimeneviä, kuten pistoskohdan kipua, kuumetta ja lihassärkyä. Vakavat tai kuolemaan johtavat komplikaatiot ovat hyvin harvinaisia. Näihin kuuluvat nuorilla miehillä havaittu sydänlihastulehdus sekä hyvin harvinainen veren hyytymishäiriön riski, THL kertoo.
“On huomattavasti turvallisempaa ottaa rokote kuin sairastaa koronatauti. Koronarokotteiden hyödyt ja haitat on tutkittu etukäteen, ja ne tunnetaan hyvin. Valtaosa haitoista on lieviä ja ohimeneviä. Vakavat haitat ovat hyvin harvinaisia, ja niitä osataan hoitaa", THL kirjoittaa.
Fuellmich kuitenkin korostaa rokotteen väitettyä vaarallisuutta ja toteaa, että "ylikuolleisuutta ei ollut missään ennen kuin he aloittivat kokeelliset injektiot." Ylikuolleisuudella tarkoitetaan sitä, kun tietyn viikon aikana kuolee keskimäärin enemmän ihmisiä kuin odotettiin.
Väite ei kuitenkaan pidä paikkaansa: Pelkästään vuoden 2020 lopussa, lähes vuosi ensimmäisten koronatartuntojen jälkeen, kun ensimmäiset rokotuskampanjat olivat juuri alkamassa, ylikuolleisuus oli nousussa maailmanlaajuisesti. Ranskassa se nousi 21 prosenttiin ja Yhdysvalloissa 33 prosenttiin.
Muuttuiko pandemian määritelmä?
Fuellmich väittää myös, että vuoden 2009 "sikainfluenssan", eli H1N1-epidemian, suunnitteli "ryhmä superrikkaita sosiopaatteja ja psykopaatteja,” jotka muuttivat pandemian määritelmän. Tämä tehtiin, jotta “ihmiset eivät huomaisivat heidän vilpillistä toimintaansa" koronapandemian kohdalla.
WHO määrittelee pandemian uuden taudin "maailmanlaajuiseksi leviämiseksi" vuonna 2017 laaditun influenssapandemiaa koskevan asiakirjan mukaan.
Asiakirja on päivitys kahdesta aiemmasta asiakirjasta, jotka ovat peräisin vuosilta 2005 ja 2009. Asiakirjoissa määritellään pandemian useita vaiheita, jotka ohjaavat viranomaisten toimintaa.
Fuellmichin mainitsemissa vuoden 2009 muutoksissa keskitytään näihin vaiheisiin. Vaiheessa 5 virus leviää vähintään kahdessa maassa, ja pandemian odotetaan olevan välitön.
Vaihe 6 on varsinainen pandemia. Vaihetta luonnehditaan tilanteeksi, jossa tauti puhkeaa vähintään yhdessä maassa muulla kuin vaiheessa 5 havaitulla alueella.
Määritelmää on todella muutettu: asiakirjassa vuodelta 2005 pandemia määriteltiin vaiheessa 6 kiihtyväksi leviämiseksi “useissa eri maissa.” Mutta toisin kuin Fuellmich väittää, koronapandemia olisi katsottu pandemiaksi jo ennen kuin määritelmään tehtiin muutoksia vuonna 2009.
Eliitin "suuri juoni"?
Fuellmichin mukaan pandemia on Maailman talousfoorumin peiteoperaatio, jonka tarkoituksena on tuhota demokratiat sekä pienet ja keskisuuret yritykset. Talousfoorumin tavoitteena on perustaa maailmanhallitus, jolla on yhtenäinen valuutta, digitaalinen passi, ja "joka valvoo kaikkia liikkeitämme."
Fuellmich vakuuttaa, että tavoitteet ovat esitetty selkeästi "The Great Reset" -aloitteessa, joka on Maailman talousfoorumin laatima ehdotus maailmantalouden elvyttämiseksi pandemian jälkeen.
Aloitteen tavoitteet eivät kuitenkaan ole linjassa Fuellmichin ennustusten kanssa, vaan niissä vaaditaan lähinnä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamista.

AFP on jo tarkistanut erilaisia virheellisiä salaliittoteorioita "The Great Reset"-aloitteeseen ja YK:n tavoitteisiin liittyen (1, 2).
Fuellmich väittää myös, että vuoden 2001 "Pimeä talvi"-operaatio, Rockefeller-säätiön raportti vuodelta 2010 sekä vuoden 2019 Event 201 mahdollistivat "valepandemian".
Nämä kolme aloitetta koostuivat erilaisista spekulatiivisista tulevaisuuden skenaarioista, jotka vaihtelivat pandemiasta isorokkoviruksen aiheuttamaan biologiseen hyökkäykseen sekä tietokonehakkerointiin.
Kyse ei kuitenkaan ollut ennusteista vaan simulaatioista, joiden tarkoituksena oli kasvattaa ymmärrystä mahdollisista uhkakuvista, arvioida käytettävissä olevia resursseja sekä ideoida ratkaisuja.
AFP on myös aikaisemmin tarkistanut virheellisiä väitteitä Event 201-aloitteesta, joiden mukaan aloite todistaa pandemian olevan suunniteltu.
Ehdota meille faktantarkistusta.
Ota yhteyttä