Oikaisut

Jos julkaisussamme on asiavirhe, oikaisemme sen ja lisäämme julkaisun loppuun merkinnän, jossa selitetään, mitä on muutettu ja milloin muutos on tehty. Alla on päivittyvä luettelo kaikista viime vuosina julkaistuista oikaisuista.

Jos virhe on merkittävä, poistamme artikkelin ja jätämme sen tilalle selityksen virheestä ja olosuhteista, joissa se tapahtui. Julkaisemme tällaisen oikaisun myös samoilla sosiaalisen median kanavilla kuin missä alkuperäinen artikkeli julkaistiin varmistaaksemme, että se on laajasti nähtävissä.

Kun virhe on tehty muodossa, jota ei voi muokata, kuten tietyissä sosiaalisen median päivityksissä, poistamme virheellisen päivityksen ja julkaisemme oikaisun samalla kanavalla.

Merkitsemme artikkeleidemme loppuun myös kaikki päivitykset, selvennykset ja uuden tiedon, jota on lisätty artikkelin julkaisemisen jälkeen.

Jos julkaisussamme on mielestäsi asiavirhe, ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeemme kautta ja esitä tiedot mahdollisesta virheestä sekä todisteet siitä, miksi se on virheellinen. Faktantarkistajat tutkivat oikaisupyynnöt yhteistyössä alueellisten tuottajien kanssa. Emme vastaa pyyntöihin, jotka ovat perusteettomia, loukkaavia, uhkaavia tai jotka ovat pilailua tai selvästi koordinoitua roskapostia.

Jos olemme mielestäsi rikkoneet sitoumuksiamme Eurooppalaisten faktantarkistajien laatukoodistoa (EFCSN) tai IFCN:n  periaatekokoelmaa kohtaan, voit lähettää valituksen täällä selitetyn prosessin mukaisesti.

Lista tekemistämme oikaisuista:

17. marraskuuta 2021 Artikkelissa viitattiin virheellisesti Il Tiempo-sanomalehteen. Sanomalehden oikea nimi on Il Tempo. - Artikkeliin
12. heinäkuuta 2021 Kuvassa, jossa vertailtiin Facebook-päivityksen ja Chinanews-verkkosivuston kuvia, oli virheellisesti ilmoitettu Facebook-päivityksen kuvan olevan oikealla ja Chinanews-verkkosivuston kuvan olevan vasemmalla. Kuvateksti korjattiin ilmoittamaan Facebook-päivityksen kuvan olevan vasemmalla. - Artikkeliin
25. kesäkuuta 2021 Artikkelissa luki virheellisesti, että alle 60-vuotiaita ei ole Fimean viikkoraportissa ilmoitettu menehtyneeksi rokotteen ottamisen jälkeen. Oikea luku on kymmenen tapausta. - Artikkeliin