Keitä me olemme?

AFP Faktantarkistuksesta

AFP Faktantarkistus on osa Agence France-Pressea, monikielistä ja monikulttuurista uutistoimistoa, jonka tehtävänä on tarjota jatkuvasti paikkansapitävää, tasapuolista ja puolueetonta uutisointia riippumatta siitä, missäpäin maailmaa ja milloin asiat tapahtuvat. 

Torjuakseen mis- ja disinformaation leviämistä verkossa AFP loi faktantarkistuksiin ja digitaaliseen tutkimukseen keskittyvän tiimin vuonna 2017. Inspiraationa toimi AFP:n kokemus samana vuonna Ranskan vaaleja varten järjestetystä, palkitusta CrossCheck-yhteistyöhankkeesta. 

Perustamisensa jälkeen AFP Faktantarkistuksesta on kasvanut maailman johtava faktantarkistusorganisaatio, jossa on mukana yli 100 faktantarkistuksiin erikoistuvaa toimittajaa kymmenissä maissa ympäri maailmaa.

AFP:n faktantarkistustoimittajat tarkkailevat internetsisältöjä 26 kielellä ja tekevät yhteistyötä uutistoimiston paikallisten toimitusten kanssa varmistaakseen, että raportointi on syvällistä ja paikkansapitävää ja että siinä huomioidaan asiaankuuluva kulttuurinen ja poliittinen konteksti. Faktantarkistuksia tehdään arabiaksi, bengaliksi, bulgariaksi, burmaksi, englanniksi, espanjaksi, hindiksi, hollanniksi, indonesiaksi, katalaaniksi, koreaksi, kreikaksi, kroatiaksi, malaijiksi, portugaliksi, puolaksi, ranskaksi, romaniaksi, ruotsiksi, saksaksi, serbiaksi, slovakiksi, suomeksi, thaiksi, tšekiksi ja unkariksi. Artikkelit editoidaan paikallisissa toimituksissa, ja maailmanlaajuista tiimiä hallinnoidaan AFP:n pääkonttorista Pariisissa.

Henkilökunta 

Maailmanlaajuinen tuotanto 

Phil Chetwynd, globaali uutispäällikkö, Ranska

Phil Chetwyndilla on kokonaisvastuu AFP:n toimituksellisesta strategiasta ja 1 700 toimittajasta. Phil aloitti AFP:llä vuonna 1996 ja on raportoinut noin 20 maasta ja toiminut muun muassa maailmanlaajuisena päätoimittajana ja Aasian ja Tyynenmeren alueen päätoimittajana.

Grégoire Lemarchand, digitaalisen tutkimuksen päällikkö, globaali varapäätoimittaja, Ranska

Grégoire Lemarchand on johtanut AFP:n maailmanlaajuista digitaalisen tutkimuksen verkostoa vuodesta 2017 lähtien ja sosiaalisen median strategiaa vuodesta 2012. Hän on toiminut aiemmin urheilutoimittajana ja Rooman-kirjeenvaihtajana.

Julie Charpentrat, digitaalisen tutkimuksen varapäätoimittaja, Ranska

Julie Charpentrat’sta tuli digitaalisen tutkimuksen varapäätoimittaja vuonna 2022, mitä ennen hän tutki terveyteen ja Covid-19-pandemiaan liittyvää mis- ja disinformaatiota yli kahden vuoden ajan. Hän on raportoinut AFP:lle eri aihepiireistä, mukaan lukien liike-elämästä, taloudesta, työllisyydestä ja perheasioista. Hän on työskennellyt kirjeenvaihtajana San Franciscossa ja New Yorkissa sekä myös videotoimittajana.

Sophie Nicholson, digitaalisen tutkimuksen varapäätoimittaja, Ranska

Sophie Nicholson johtaa maailmanlaajuista digitaalisen tutkimuksen tiimiä sekä AFP:n verkkokoulutusalustan ja videosarjan kehittämistä. Sophie on työskennellyt aiemmin kirjeenvaihtajana Mexico Cityssa, jossa hän raportoi Latinalaisesta Amerikasta. Hän aloitti uransa radiossa ja televisiossa BBC:llä Lontoossa.

Elodie Martinez, globaali digitaalisen tutkimuksen koulutuskoordinaattori, Ranska

Elodie Martinezista tuli globaali digitaalisen tutkimuksen koulutuskoordinaattori vuonna 2022. Sitä ennen hän toimi digitaalisen tutkimuksen päällikkönä Latinalaisessa Amerikassa ja Espanjassa. Hän on johtanut aiemmin AFP:n espanjankielistä verkkouutisten ja sosiaalisen median tiimiä.

Natalie Handel, digitaalisen tutkimuksen videokoordinaattori, Ranska

Natalie Handel on vastuussa digitaalisen tutkimuksen videotuotannosta. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2009 ja työskenteli ensin vuosikymmenen ajan videotoimittajana Yhdysvalloissa ja Ranskassa, minkä jälkeen hän kirjoitti tieteestä, terveydestä ja ympäristöstä. Hän aloitti digitaalisen tutkimuksen tiimissä vuonna 2021.

Cristina Abellan-Matamoros, digitaalisen tutkimuksen videotoimittaja, Ranska

Cristina Abellan-Matamoros työskentelee videotoimittajana digitaalisen tutkimuksen tiimissä. Hän tuottaa videoita pääasiassa espanjaksi ja portugaliksi ja avustaa myös englannin- ja ranskankielisessä tuotannossa. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2019 AFPTV Liven tuottajana. Sitä ennen hän työskenteli Euronewsilla ja Storyfulilla. Hän aloitti digitaalisen tutkimuksen tiimissä vuonna 2023.

Myriam Adam, digitaalisen tutkimuksen videotoimittaja, Ranska

Myriam Adam on videotoimittaja digitaalisen tutkimuksen tiimissä Pariisissa. Hän on työskennellyt uutisvideotoimittajana Ranskassa ja on raportoinut esimerkiksi Covid-19-pandemiasta ja keltaliivien protesteista. Hän on työskennellyt myös Nikosiassa, jossa hän raportoi uutisista Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maissa.

Roland Lloyd Parry, toimittaja, ilmastonmuutokseen liittyvä digitaalinen tutkimus, Ranska

Roland Lloyd Parry on seurannut ilmastoon ja ympäristöön liittyvää mis- ja disinformaatiota AFP:llä vuodesta 2021. Hän on työskennellyt aiemmin AFP:n globaalina varapäätoimittajana sekä toimittajana Ranskassa, Espanjassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Yhdysvalloissa.

Julie Pacorel, toimittaja, terveyteen liittyvä digitaalinen tutkimus, Ranska

Julie Pacorel erikoistuu terveysaiheisiin liittyvään mis- ja disinformaatioon. Ennen kuin hän aloitti tiimissä vuonna 2022, hän työskenteli AFP:llä Marseillessa, jossa hän käsitteli politiikkaa, rikoksia ja biodiversiteettiä Välimeren alueella. Hän työskenteli aiemmin freelance-toimittajana Etelä-Amerikassa ranskalaisille medioille kuten Libérationille.

Marie Bohner, kehitys- ja kumppanuuspäällikkö, digitaalinen tutkimus, Ranska

Marie Bohner työskentelee maailmanlaajuisen digitaalisen tutkimuksen tiimin kehittämisen parissa. Hän hallinnoi kumppanuuksia digitaalista tutkimusta tekevien vertaisorganisaatioiden kanssa. Hän koordinoi CrossCheck France -hanketta vuonna 2017 First Draftin puolesta ja oli sen globaaleiden kumppanuuksien päällikkö vuoteen 2021 asti.

Jacqueline Pietsch, tekninen projektipäällikkö, digitaalinen tutkimus, Ranska

Jacqueline Pietsch on vastuussa tiimin teknisestä kehityksestä. Hän aloitti AFP:llä vuonna 1996 ja on sen jälkeen työskennellyt lukuisissa tehtävissä, aloilla ja maissa, mukaan lukien AFP:n englanninkielisen TV-tuotannon päällikkönä, kirjeenvaihtajana Alankomaissa ja Kaakkois-Aasiasta vastaavana videotoimittajana.

Denis Teyssou, AFP Medialab -johtaja, Ranska

Denis Teyssou on EU:n rahoittaman Horizon-hankkeen vera.ai (2022–2025) innovaatiojohtaja ja InVID-WeVerify-selainlaajennuksen perustaja. InVID-WeVerify oli tulos edellisistä EU-hankkeista InVID (2016–2018) ja WeVerify (2018–2021).

Bertrand Goupil, ratkaisuarkkitehti-insinööri, AFP Medialab, Ranska

Bertrand Goupil on InVID-WeVerify-selainlaajennuksen tekninen pääjohtaja ja osallistuu AFP Medialabissa EU-rahoitteisiin hankkeisiin (InVID, WeVerify, vera.ai) disinformaatiota vastaan ja kehittää työkaluja faktantarkistajille.

Valentin Porcellini, ohjelmistoinsinööri, AFP Medialab, Ranska

Valentin Porcellini kehittää ja ylläpitää AFP Medialabin työkaluja ja osallistuu EU-rahoitteiseen vera.ai-hankkeeseen.

 

Eurooppa

Bronwen Roberts, Euroopan digitaalisen tutkimuksen päällikkö, Ranska

Bronwen Roberts johtaa Euroopan tiimiä. Hän aloitti AFP:llä vuonna 1998 ja on toiminut toimittajana, tuottajana ja toimituksen päällikkönä muun muassa Etelä-Afrikassa, Hongkongissa, Pariisissa ja Afganistanissa. Hän aloitti digitaalisen tutkimuksen tiimissä vuonna 2020.

Juliette Montesse, Euroopan digitaalisen tutkimuksen varapäätoimittaja, Britannia

Juliette Montesse on Euroopan tiimin varapäällikkö. Hän on työskennellyt toimittajana AFP:llä vuodesta 2010 lähtien. Ennen kuin hän aloitti digitaalisen tutkimuksen tiimissä vuonna 2020, hän työskenteli oikeustoimittajana Pariisissa sekä Pariisin lähiöiden kirjeenvaihtajana.

Estelle Péard, tuottaja ja Euroopan digitaalisen koulutuksen päällikkö, Ranska

Estelle Péard on työskennellyt AFP:llä vuodesta 2010. Ennen kuin hän aloitti tuottajana Euroopan digitaalisen tutkimuksen tiimissä, hän toimi talouskirjeenvaihtajana Saksassa, sosiaalisia konflikteja käsittelevänä toimittajana Ranskassa sekä uutistuottajana.

Jastinder Khera, tuottaja, Itävalta

Jastinder Khera on Euroopan tiimin tuottaja Wienissä, jossa hän toimi aiemmin AFP:n kirjoittavana uutistoimittajana. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä vuonna 2018, hän työskenteli BBC:llä muun muassa tuottajana joissakin yhtiön pääradiouutisohjelmista sekä BBC World TV:ssä.

Laura Mannering, tuottaja, Espanja

Laura Mannering on toiminut tuottajana Euroopan tiimissä vuodesta 2021. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2012 tuottajana Aasian ja Tyynenmeren uutistoimituksessa ja toimi sen jälkeen Hongkongin ja Taiwanin toimituksen päällikkönä neljän vuoden ajan. Hän on aiemmin työskennellyt sanoma- ja aikakauslehdissä Britanniassa.

Simon Morgan, tuottaja, Ranska

Simon Morgan on tuottaja Euroopan tiimissä. Hän aloitti AFP:llä vuonna 1998 ja on toiminut toimittajana Frankfurtissa ja Wienissä. Hän siirtyi Pariisin pääkonttorin englanninkieliseen tuotantoon vuonna 2017 ja aloitti digitaalisen tutkimuksen tiimissä vuonna 2022.

Jennifer O'Mahony, tuottaja, Espanja

Jennifer O’Mahony aloitti Euroopan tiimissä tuottajana heinäkuussa 2023. Hän työskenteli AFP:llä aiemmin vuosina 2013–2018 tuottajana ja Länsi-Afrikan-kirjeenvaihtajana. Hän on työskennellyt myös dokumenttituottajana ja tutkivana toimittajana BBC:llä ja Channel 4:lla.

Eva Wackenreuther, tuottaja, Itävalta

Eva Wackenreuther vastaa saksankielisestä tuotannosta. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2020, mitä ennen hän työskenteli toimittajana ja oli mukana perustamassa faktantarkistusblogia.

Robert Barca, toimittaja, Tšekki

Robert Barca raportoi mis- ja disinformaatiosta Slovakiassa. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä, hän työskenteli verkkotuottajana slovakialaisessa .týždeň-päivittäislehdessä, toimittajana Denník N:lla sekä reportaasivalokuvaajana eri medioissa. Hän osallistuu myös AFP:n koulutusten pitämiseen.

Théophile Bloudanis, toimittaja, Kreikka

Théophile Bloudanis raportoi mis- ja disinformaatiosta Kreikassa ja Kyproksella. Ennen kuin hän aloitti AFP:n digitaalisen tutkimuksen tiimissä vuonna 2022, hän työskenteli toimittajana sveitsiläisessä Le Journal du Jura -paikallislehdessä ja valokuvaajana AFP:llä.

Rossen Bossev, toimittaja, Itävalta

Rossen Bossev raportoi disinformaatiosta Bulgariassa. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2021, mitä ennen hän työskenteli 15 vuotta toimittajana Capitalilla, jossa hän raportoi oikeuslaitoksesta, lainvalvonnasta ja ihmisoikeuksista.

Paula Căbescu, toimittaja, Itävalta

Paula Căbescu raportoi mis- ja disinformaatiosta Romaniassa. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä vuonna 2021, hän työskenteli romanialaisella Factual-faktantarkistussivustolla sekä paikallisen tutkivan journalismin Să Fie Lumină -hankkeessa.

Maja Czarnecka, toimittaja, Puola

Maja Czarnecka raportoi mis- ja disinformaatiosta Puolassa. Ennen kuin hän aloitti digitaalisen tutkimuksen tiimissä vuonna 2019, hän toimi kirjoittavana ja videotoimittajana AFP:llä Varsovassa ja käsitteli poliittisia, yhteiskunnallisia, taloudellisia ja kulttuurisia uutisia.

Marion Dautry, toimittaja, Serbia

Marion Dautry on Serbiaa, Kroatiaa, Montenegroa ja Bosnia ja Hertsegovinaa käsittelevä toimittaja. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä vuonna 2020, hän työskenteli Länsi-Balkanin uutisia käsittelevänä freelance-kirjeenvaihtajana ranskan- ja englanninkielisissä medioissa.

Till Eichenauer, toimittaja, Saksa

Till Eichenauer raportoi mis- ja disinformaatiosta saksankielisissä maissa. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2023, mitä ennen hän työskenteli toimittajana Märkische Allgemeine Zeitungilla sekä sanomalehdissä ja radiokanavilla Itä-Euroopassa ja Kazakstanissa.

Ivan Fischer, toimittaja, Kroatia

Ivan Fischer aloitti faktantarkistajana AFP:llä vuonna 2023 Kroatiassa. Aiemmin hän työskenteli kymmenen vuotta toimittajana ja analyytikkona Jutarnji listissä, jossa hän käsitteli tiedettä, teknologiaa ja ulkopolitiikkaa. Hän on myös juontanut viikoittaisia tiede- ja teknologiaohjelmia Kroatian yleisradiossa.

Anna Hollingsworth, toimittaja, Suomi

Anna Hollingsworth raportoi mis- ja disinformaatiosta Suomessa ja Ruotsissa. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2022, mitä ennen hän työskenteli yleisötyön parissa The Timesilla ja The Sunday Timesilla Lontoossa ja kirjoitti eri aiheista, kuten terveydestä, yhteiskunnallisista muutoksista ja kulttuurista.

Petros Konstantinidis, toimittaja, Kreikka

Petros Konstantinidis raportoi mis- ja disinformaatiosta Kreikassa ja Kyproksella. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä vuonna 2022, hän työskenteli uutistuottajana Eleftherostypos.gr:lla ja France 24:lla Pariisissa. Hän toimii myös tutkivana toimittajana kreikkalaisessa TA NEA -päivittäislehdessä.

Matúš Krčmárik, toimittaja, Slovakia

Matúš Krčmárik raportoi mis- ja disinformaatiosta Slovakiassa. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä vuonna 2023, hän työskenteli ulkomaantoimittajana ja tuottajana slovakialaisessa päivälehdessä SME:ssä. Hän johti siellä ulkomaantoimitusta kahdeksan vuoden ajan.

Johanna Lehn, toimittaja, Saksa

Johanna Lehn raportoi mis- ja disinformaatiosta Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä vuonna 2023, hän työskenteli Kieler Nachrichtenissä, joka on osa Redaktionsnetzwerk Deutschlandia (RND).

Ladka Mortkowitz, toimittaja, Tšekki

Ladka Mortkowitz raportoi mis- ja disinformaatiosta Tšekissä. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä vuonna 2020, hän työskenteli toimittajana eri kansainvälisissä medioissa, mukaan lukien Bloomberg Newsilla ja The New York Timesilla. Viimeisen kahden vuosikymmenen aikana hän on raportoinut Prahasta, Pariisista ja Berliinistä.

Natalia Sawka, toimittaja, Puola

Natalia Sawka on Puolaa käsittelevä toimittaja. Hän on työskennellyt AFP:llä vuodesta 2019. Hän työskenteli aiemmin puolalaisessa Gazeta Wyborcza -päivittäislehdessä kansallisten uutisten parissa. Hän on ollut mukana myös pitämässä AFP:n koulutuksia.

Charlotte Steenackers, toimittaja, Belgia

Charlotte Steenackers raportoi mis- ja disinformaatiosta Alankomaissa. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2022, mitä ennen hän työskenteli freelance-toimittajana Libanonissa ja Brysselissä. Hän on työskennellyt myös Reutersille ja Le Soirille.

Katarina Subasic, toimittaja, Serbia

Katarina Subasic aloitti digitaalisen tutkimuksen tiimissä faktantarkistajana vuonna 2020 ja seuraa Serbiaa, Kroatiaa, Montenegroa ja Bosnia ja Hertsegovinaa. Hän on työskennellyt AFP:llä vuodesta 1998 lähtien Serbiaa ja Länsi-Balkania käsittelevänä uutistoimittajana ja tuottajana.

Ede Záborszky, toimittaja, Itävalta

Ede Záborszky raportoi mis- ja disinformaatiosta Unkarissa. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2021, mitä ennen hän työskenteli Index.hu:lla, yhdellä Unkarin suurimmista ja vanhimmista uutissivustoista, ja toimi freelancerina Radio Free Europen (RFE/RL) Unkarin uutispalvelussa.

Katharina Zwins, toimittaja, Itävalta

Katharina Zwins raportoi mis- ja disinformaatiosta Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä vuonna 2023, hän kouluttautui juristiksi ja työskenteli itävaltalaisessa profil-uutislehdessä, jossa hän oli mukana perustamassa faktiv-faktantarkistusprojektia.

 

Aasia ja Tyynimeri

Vaikka pyrimme olemaan niin läpinäkyviä kuin mahdollista henkilökuntamme suhteen, jotkin maat ja ympäristöt ovat muita vihamielisempiä journalismia kohtaan. Tästä syystä emme nimeä osaa Aasian ja Tyynenmeren tiimin toimittajista suojellaksemme heidän turvallisuuttaan.

Rachel Blundy, Aasian ja Tyynenmeren digitaalisen tutkimuksen päällikkö, Hongkong

Rachel Blundy johtaa Aasian ja Tyynenmeren digitaalisen tutkimuksen tiimiä. Hän on kotoisin Lontoosta ja on työskennellyt erilaisissa toimittajan ja digitaalisen tuottamisen tehtävissä sanomalehdissä Britanniassa.

Charlotte Mason, Aasian ja Tyynenmeren digitaalisen tutkimuksen varapäällikkö, Hongkong

Charlotte Mason auttaa Aasian ja Tyynenmeren tiimin johtamisessa. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2018 toimittajana ja tuottajana Pariisissa, minkä jälkeen hän on raportoinut mis- ja disinformaatiosta Afrikassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Hän on aiemmin kirjoittanut eri medioille Britanniassa ja Ranskassa.

Jake Soriano, Aasian ja Tyynenmeren digitaalisen tutkimuksen varapäällikkö, Hongkong

Jake Soriano auttaa Aasian ja Tyynenmeren tiimin johtamisessa. Hän aloitti AFP:n Manilan toimituksessa digitaalisen tutkimuksen toimittajana vuonna 2019. Sitä ennen hän työskenteli faktantarkistusprojektien parissa Filippiineillä.

Sophia Xu, Aasian ja Tyynenmeren digitaalisen koulutuksen päällikkö, Hongkong

Sophia Xu johtaa AFP:n digitaalisen journalismin koulutusohjelmaa Aasian ja Tyynenmeren alueella. Hän tuli AFP:lle vuonna 2020 digitaalisen tutkimuksen tuottajana. Hän on antanut digitaalisen journalismin koulutusta sadoille toimittajille ja opiskelijoille media-alan konferensseissa ja yliopistoissa ympäri Aasiaa.

Sumit Dubey, tuottaja, Intia

Sumit Dubey on tuottaja New Delhin digitaalisen tutkimuksen tiimissä. Hän työskenteli Intian eri johtavissa sanomalehdissä ennen kuin aloitti AFP:llä vuonna 2022.

Yenni Kwok, tuottaja, Hongkong

Yenni Kwok vastaa Indonesian ja Malesian digitaalisen tutkimuksen tiimien tuotannosta. Hän on aiemmin työskennellyt toimittajana ja tuottajana eri kansainvälisissä medioissa.

Shim Kyu-seok, tuottaja, Etelä-Korea

Shim Kyu-seok on digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevä toimittaja, joka tarkkailee mis- ja disinformaatiota Etelä-Koreassa. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2021, mitä ennen hän työskenteli politiikan toimittajana ja raportoi Pohjois- ja Etelä-Korean kotimaan politiikasta Korea JoongAng Dailylla.

Jeff Li, tuottaja, Hongkong

Jeff Li on tuottaja Aasian ja Tyynenmeren tiimissä. Hän tuli AFP:lle vuonna 2022, mitä ennen hän työskenteli toimittajana BBC:llä raportoiden Hongkongista ja Kiinasta.

Zoe Low, tuottaja, Hongkong

Zoe Low on tuottaja Aasian ja Tyynenmeren tiimissä. Hän työskenteli toimittajana South China Morning Postissa ennen kuin aloitti AFP:llä vuonna 2022.

Nattakorn Ploddee, tuottaja, Thaimaa

Nattakorn Ploddee vastaa thainkielisestä tuotannosta ja osallistuu AFP:n digitaalisen tutkimuksen työpajoihin. Hän työskenteli uutisankkurina kansainvälisten uutisten parissa ennen kuin aloitti AFP:llä vuonna 2019.

Richard Pyne, tuottaja, Hongkong

Richard Pyne on tuottaja Aasian ja Tyynenmeren tiimissä. Hän työskenteli toimittajana, juontajana ja tuottajana Radio Television Hongkongilla ennen kuin aloitti AFP:llä vuonna 2022.

Qadaruddin Shishir, tuottaja, Bangladesh

Qadaruddin Shishir koordinoi bengalinkielistä tuotantoa. Hän työskenteli tuottajana eri medioissa Bangladeshissa ennen kuin aloitti AFP:llä.

Satya Adhi, toimittaja, Indonesia

Satya Adhi tarkistaa mis- ja disinformaatiota Indonesiassa. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä vuonna 2023, hän työskenteli multimediatoimittajana ja seurasi yleisuutisia indonesialaismedia Narasilla.

Panisa Aemocha, toimittaja, Thaimaa

Panisa Aemocha raportoi mis- ja disinformaatiosta Thaimaassa. Hän raportoi liike-elämästä ja politiikasta BBC World Servicella Lontoossa ennen kuin aloitti AFP:llä vuonna 2022.

Ara Eugenio, toimittaja, Filippiinit

Ara Eugenio on digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevä toimittaja Filippiineillä. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2022, mitä ennen hän työskenteli multimediatoimittajana Summit Medialla.

Rimal Farrukh, toimittaja, Pakistan

Rimal Farrukh on digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevä toimittaja Islamabadissa Pakistanissa. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä, hän työskenteli Etelä-Aasian-kirjeenvaihtajana VICE World Newsillä.

Masroor Gilani, toimittaja, Pakistan

Masroor Gilani on digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevä toimittaja. Hän aloitti AFP:llä alun perin kirjeenvaihtajana Pakistanissa vuonna 2003, mitä ennen hän työskenteli Pakistanin Associated Pressillä ja The Muslim -sanomalehdessä.

Gemma Holliani Cahya, toimittaja, Indonesia

Gemma Holliani Cahya on digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevä toimittaja Jakartassa. Hän työskenteli The Guardianilla, Los Angeles Timesilla ja The Jakarta Postilla ennen kuin aloitti AFP:llä vuonna 2022.

Clara Ip, toimittaja, Hongkong

Clara Ip on digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevä toimittaja, joka tarkkailee mis- ja disinformaatiota pääasiassa Kiinassa, Hongkongissa ja Taiwanissa. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2020.

Chayanit Itthipongmaetee, toimittaja, Thaimaa

Chayanit Itthipongmaetee on digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevä toimittaja Bangkokissa Thaimaassa. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä, hän työskenteli toimittajana Coconuts Bangkokilla ja Kaosod Englishillä.

Nisya Kunto, toimittaja, Indonesia

Nisya Kunto raportoi mis- ja disinformaatiosta Indonesiassa. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä vuonna 2023, hän työskenteli yleisötyön parissa Southeast Asia Globella ja ravintolatuottajana FoodieS Medialla.

Safrin La Batu, toimittaja, Indonesia

Safrin La Batu tarkistaa mis- ja disinformaatiota ja raportoi siitä Indonesiassa. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2019, mitä ennen hän oli tutkiva toimittaja The Jakarta Postilla.

Devesh Mishra, toimittaja, Intia

Devesh Mishra tarkistaa Intiassa leviävää mis- ja disinformaatiota. Ennen kuin hän tuli AFP:lle, hän työskenteli toimittajana BOOM Live -faktantarkistussivustolla New Delhissä sekä mediakouluttajana Google News Initiativen FactShala-ohjelmassa.

Joseph Olbrycht-Palmer, toimittaja, Australia

Joseph Olbrycht-Palmer on digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevä toimittaja Sydneyssä. Hän siirtyi AFP:lle Storyfulilta, jossa hän seurasi maailman uutisia erityisesti Ukrainasta, Iranista ja Etelä-Amerikasta.

Moses Ompusunggu, toimittaja, Indonesia

Moses Ompusunggu raportoi mis- ja disinformaatiosta Indonesiassa. Hän työskenteli ympäristö- ja politiikkatoimittajana The Jakarta Postilla ennen kuin aloitti AFP:llä vuonna 2018.

Lakna Paranamanna, toimittaja, Sri Lanka

Lakna Paranamanna on digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevä toimittaja Colombossa. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä vuonna 2019, hän työskenteli toimittajana Sri Lankan Daily Mirrorilla ja useissa muissa englanninkielisissä sanomalehdissä.

Lucille Sodipe, toimittaja, Filippiinit

Lucille Sodipe raportoi Filippiineillä leviävästä mis- ja disinformaatiosta. Lucille aloitti AFP:llä vuonna 2020, mitä ennen hän työskenteli radio- ja televisiomedian parissa ja tuotti televisiodokumentteja yli vuosikymmenen ajan. Hän on myös toiminut toimittajana ja tuottajana filippiiniläisessä Vera Files -faktantarkistusjärjestössä.

Kate Tan, toimittaja, Australia

Kate Tan on digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevä toimittaja Sydneyssä. Hän siirtyi AFP:lle Storyfulilta ja on aiemmin työskennellyt tenniskirjeenvaihtajana Pekingissä.

Tommy Wang, toimittaja, Hongkong

Tommy Wang tarkistaa Kiinassa, Hongkongissa, Macaossa ja Taiwanissa leviävää mis- ja disinformaatiota. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä vuonna 2023, hän työskenteli kiinalaisten faktantarkistusprojektien parissa.

 

Afrikka

Vaikka pyrimme olemaan niin läpinäkyviä kuin mahdollista henkilökuntamme suhteen, jotkin maat ja ympäristöt ovat muita vihamielisempiä journalismia kohtaan. Tästä syystä emme nimeä osaa Afrikan tiimin toimittajista suojellaksemme heidän turvallisuuttaan.

Nina Lamparski, Afrikan digitaalisen tutkimuksen päällikkö, Ranska

Nina Lamparski johtaa Afrikan digitaalisen tutkimuksen tiimiä. Hän tuli BBC:ltä AFP:lle Vietnamin-kirjeenvaihtajaksi vuonna 2015. Hänen uransa kattaa digitaalisen median, radion ja lehdistön, ja se on vienyt hänet Sydneyyn, Phnom Penhiin, Lontooseen ja Brysseliin.

Gaëlle Faure, Afrikan digitaalisen tutkimuksen varapäällikkö, Ranska

Gaëlle Faure on toiminut Afrikan digitaalisen tutkimuksen tiimin varapäällikkönä vuodesta 2020. Hän on aiemmin toiminut tuottaja- ja toimittajatehtävissä ranskalaisissa ja yhdysvaltalaisissa mediaorganisaatioissa keskittyen tutkimuksiin ja tarkistuksiin.

Brett Horner, vanhempi Afrikan tuottaja, Etelä-Afrikka

Brett Horner tuli AFP:lle vuonna 2019 ja auttaa hallinnoimaan AFP:n koko Afrikan kattavaa digitaalisen tutkimuksen toimintaa. Brett on kokenut toimittaja, jolla on yli 20 vuotta kokemusta alalta, ja hän on aiemmin toiminut kahden paikallisen sanomalehden ja uutissivuston päätoimittajana Etelä-Afrikassa.

Célia Lebur, tuottaja, Ranska

Célia Lebur aloitti digitaalisen tutkimuksen tiimissä vuonna 2022 ranskankielisten Afrikan maiden tuottajana. Hän aloitti AFP:llä yleisuutistoimittajana vuonna 2012, ensiksi Gabonissa ja sitten Nigeriassa, ja on raportoinut laaja-alaisesti Keski- ja Länsi-Afrikan maista.

Tonye Bakare, toimittaja, Nigeria

Tonye Bakare raportoi mis- ja disinformaatiosta Nigeriasta käsin. Hän on voittanut Sigma Awards for Data Journalism -palkinnon ja siirtyi AFP:lle The Guardian Nigerialta, jossa hän johti digitaalisten uutisten tiimiä. Hän on työskennellyt myös Business Eyelle, jossa hän raportoi osakemarkkinoista ja televiestinnästä.

Tendai Dube, toimittaja, Etelä-Afrikka

Tendai Dube on raportoinut AFP:lle mis- ja disinformaatiosta eteläisessä Afrikassa vuodesta 2018 lähtien. Hän on työskennellyt aiemmin kansainvälisissä uutistoimituksissa CNBC Africalla ja Reutersilla.

Tolera Fikru Gemta, toimittaja, Etiopia

Tolera Fikru Gemta raportoi mis- ja disinformaatiosta Etiopiassa. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä, hän työskenteli vanhempana faktantarkistajana PesaCheckillä.

Suy Kahofi, toimittaja, Norsunluurannikko

Suy Kahofi aloitti AFP:n Abidjanin toimituksessa vuonna 2022. Hän työskenteli melkein kaksi vuosikymmentä kansallisille ja kansainvälisille medioille Norsunluurannikolla ja Afrikassa. Hän toimi aiemmin multimedialähetystoimittajana BBC Afriquelle ja aloitti mis- ja disinformaation tarkistamisen vuonna 2016.

Mary Kulundu, toimittaja, Kenia

Mary Kulundu raportoi mis- ja disinformaatiosta Itä-Afrikan maissa. Hän on työskennellyt aiemmin toimittajana Kenian johtavilla uutissivuistoilla. Hänellä on maisterin tutkinto digitaalisessa journalismissa, ja hän on tutkinut, kuinka kenialaiset uutistoimitukset käsittelevät mis- ja disinformaatiota uutisoidessaan tuoreista tapahtumista.

Monique Ngo Mayag, toimittaja, Senegal

Monique Ngo Mayag on raportoinut mis- ja disinformaatiosta AFP:lle vuodesta 2019 lähtien, ensin Gabonissa ja nyt Senegalissa. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä, Monique työskenteli melkein vuosikymmenen ajan toimittajana kamerunilaisille yksityisille medioille ja siirtyi sitten digitaalisen tutkimuksen pariin uutissivustolla.

James Okong'o, toimittaja, Etelä-Afrikka

James Okong'o raportoi Johannesburgista käsin Afrikan englanninkielisissä maissa leviävästä mis- ja disinformaatiosta. James on työskennellyt aiemmin Afrikan suurimmassa kotoperäisessä faktantarkistusorganisaatiossa, PesaCheckissa, sekä kirjoittajana ja sisällöntuottajana Johanniter International Assistancessa ja Echo Network Africassa Keniassa.

Fikayo Owoeye, toimittaja, Nigeria

Fikayo Owoeye raportoi mis- ja disinformaatiosta Nigeriassa. Hän on työskennellyt aiemmin toimittajana Reuters Nigerialle keskittyen talouteen, ympäristöön ja hallituksen politiikkaan. Fikayo on toiminut myös TheCable-verkkolehden liike-elämäosion päällikkönä.

 

Latinalainen Amerikka ja Espanja

Vaikka pyrimme olemaan niin läpinäkyviä kuin mahdollista henkilökuntamme suhteen, jotkin maat ja ympäristöt ovat muita vihamielisempiä journalismia kohtaan. Tästä syystä emme nimeä osaa Latinalaisen Amerikan ja Espanjan tiimin toimittajista suojellaksemme heidän turvallisuuttaan.

Leila Macor, espanjan- ja portugalinkielisen digitaalisen tutkimuksen päällikkö, Uruguay

Leila Macor on AFP:n Latinalaisen Amerikan ja Espanjan digitaalisen tutkimuksen tiimin päällikkö ja käsittelee espanjan-, katalaanin- ja portugalinkielistä disinformaatiota. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2005, minkä jälkeen hän on työskennellyt myös tuottajana Latinalaisen Amerikan toimituksessa Montevideossa sekä kirjeenvaihtajana Yhdysvaltain länsi- ja itärannikoilla.

Sonia González, espanjankielisen toimituksen koordinaattori, Espanja

Sonia González on espanjankielisen tiimin toimituksen koordinaattori Madridissa sekä katalaaninkielisen blogin tuottaja. Ennen kuin hän aloitti AFP:n digitaalisen tutkimuksen tiimissä vuonna 2019, hän työskenteli AFP:n paikallisissa uutistoimituksissa sekä grafiikka- ja verkkopalveluissa Madridissa, Montevideossa ja Pariisissa.

Anella Reta, portugalinkielisen toimituksen koordinaattori, Uruguay

Anella Reta on tuottaja ja toimituksen koordinaattori portugalinkielisessä tiimissä. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2004 ja on toiminut tuottajana espanjankielisessä grafiikkapalvelussa, vanhempana tuottajana Latinalaisen Amerikan toimituksessa Montevideossa ja kirjeenvaihtajana Sao Paulossa. Hän aloitti digitaalisen tutkimuksen tiimissä vuonna 2019.

Nadia Nasanovsky, Latinalaisen Amerikan digitaalisen koulutuksen päällikkö, Uruguay

Nadia Nasanovsky johtaa AFP:n digitaalisen journalismin koulutusohjelmaa Latinalaisessa Amerikassa. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2019 digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevänä toimittajana Buenos Airesissa. Ennen AFP:tä hän työskenteli faktantarkistajana ja toimittajana useissa argentiinalaisissa medioissa.

Miguel Bravo, tuottaja, Meksiko

Miguel Bravo on tuottaja espanjankielisessä tiimissä Meksikossa. Hän on työskennellyt mis- ja disinformaation tarkistamisen parissa AFP:llä vuodesta 2019. Hän on aiemmin työskennellyt toimittajana useissa meksikolaisissa medioissa erikoistuen aihepiireihin kuten hallitukseen, terveyteen ja talouteen.

Denise Mota, tuottaja, Uruguay

Denise Mota on tuottaja espanjan- ja portugalinkielisissä tiimeissä. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2021, mitä ennen hän työskenteli brasilialaisissa tutkivan journalismin julkaisuissa.

Maria Clara Pestre, tuottaja, Brasilia

Työskenneltyään useita vuosia toimittajana digitaalisen tutkimuksen parissa Maria Clara Pestre on nyt tuottaja portugalinkielisessä tiimissä Brasiliassa. Ennen kuin hän aloitti faktantarkistustiimissä vuonna 2019, hän työskenteli Reutersin portugalinkielisessä palvelussa ja Globo.comin teknologiasivustolla.

Ana Prieto, tuottaja, Argentiina

Ana Prieto on tuottaja espanjankielisessä tiimissä Buenos Airesissa. Hän on toiminut aiemmin AFP:n toimittajana digitaalisen tutkimuksen parissa Argentiinassa, työskennellyt faktantarkistajana Radio Ambulantessa ja tehnyt juttuja useisiin paikallisiin medioihin, kuten Revista Ñ:iin, Orsaiin, Univisioniin ja El Nuevo Heraldiin.

Cecília Sorgine, tuottaja, Brasilia

Työskenneltyään useita vuosia digitaalisen tutkimuksen toimittajana Cecília Sorgine toimii nyt tuottajana portugalinkielisessä tiimissä Brasiliassa. Ennen kuin hän aloitti faktantarkistustiimissä, hän työskenteli AFP:n portugalinkielisissä teksti- ja multimediapalveluissa.

Magdalena Advis, toimittaja, Chile

Magdalena Advis on digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevä toimittaja Santiagossa. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä helmikuussa 2023, hän työskenteli Chilen perustuslakiprosessia (2021–2022) käsittelevien faktantarkistusten ja yhteiskunnallista epätasa-arvoa koskevien tutkimusten parissa.

Sofía Barragán, toimittaja, Argentiina

Sofía Barragán on digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevä toimittaja Buenos Airesissa. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä heinäkuussa 2023, hän työskenteli SEO-kirjoittajana Ámbito Financierolla.

Adrià Laborda, toimittaja, Espanja

Adrià Laborda on espanjaksi ja katalaaniksi digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevä toimittaja Barcelonassa. Hän aloitti AFP:llä helmikuussa 2021, mitä ennen hän työskenteli toimittajana paikallisessa yleisradioyhtiössä Kataloniassa sekä tuottajana paikallisissa medioissa Barcelonassa.

Martín Rachinsky, toimittaja, Argentiina

Martín Rachinsky on digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevä toimittaja Buenos Airesissa. Hänellä on toimittajakokemusta verkkouutismedioista, ja hän on työskennellyt radiotuottajana useilla radioasemilla Argentiinassa.

Natalia Sanguino, toimittaja, Espanja

Natalia Sanguino on digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevä toimittaja Madridissa. Hän on työskennellyt AFP:llä yli 15 vuotta, joiden aikana hän on toiminut myös tuottajana espanjankielisessä multimediapalvelussa editoiden tekstiä, grafiikkaa ja videoita.

Manuela Silva, toimittaja, Uruguay

Manuela Silva on digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevä toimittaja ja kirjoittamisen professori Montevideon yliopistossa. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä vuonna 2021, hän työskenteli paikallisessa uutistoimistossa ja kansallisessa faktantarkistusprojektissa.

Ernesto Tovar, toimittaja, Peru

Ernesto Tovar on digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevä toimittaja espanjankielisessä toimituksessa. Hän työskenteli AFP:llä vuosina 2014–2016 Venezuelassa ja palasi uutistoimiston tehtäviin vuonna 2020 Limassa. Hän aloitti kokoaikaisena faktantarkistajana vuonna 2023. Hän on työskennellyt melkein kaksikymmentä vuotta eri medioilla, kuten Dow Jonesilla, Univisionilla, El Universalilla ja El Economistalla, ja käsitellyt aiheita kuten taloutta, politiikkaa, urheilua ja ulkomaan uutisia.

Tomás Viola, toimittaja, Argentiina

Tomás Viola on digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevä toimittaja Buenos Airesissa. Hän aloitti AFP:llä tammikuussa 2023, mitä ennen hän työskenteli useita vuosia konsulttina ja kirjoittajana taide- ja kulttuurialalla, kunnes päätti erikoistua journalismiin.

 

Lähi-itä

Vaikka pyrimme olemaan niin läpinäkyviä kuin mahdollista henkilökuntamme suhteen, jotkin maat ja ympäristöt ovat muita vihamielisempiä journalismia kohtaan. Tästä syystä emme nimeä Lähi-idän tiimin toimittajia suojellaksemme heidän turvallisuuttaan.

 

Pohjois-Amerikka

Arthur MacMillan, Pohjois-Amerikan digitaalisen tutkimuksen päällikkö, Yhdysvallat

Arthur MacMillan johtaa Yhdysvaltain digitaalisen tutkimuksen tiimiä. Hän aloitti AFP:llä alun perin tuottajana Hongkongissa vuonna 2007. Hän on raportoinut kirjeenvaihtajana useista maista, mukaan lukien Iranista, Etelä-Afrikasta, Irakista ja Pakistanista sekä Yhdysvalloista.

Marisha Goldhamer, Pohjois-Amerikan digitaalisen tutkimuksen varapäällikkö, Yhdysvallat

Marisha Goldhamer vastaa Kanadan tuotannosta ja koordinoi toimittajia Montrealissa ja Washington D.C.:ssä. Marisha aloitti AFP:llä vuonna 2003 ja on työskennellyt multimediatoimituksen ja uutistoimiston sosiaalisen median parissa.

Juan Ignacio Berro, tuottaja, Meksiko

Juan Ignacio Berro on Yhdysvalloissa leviävään mis- ja disinformaatioon erikoistuva tuottaja. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2021 digitaalisen tutkimuksen parissa työskentelevänä toimittajana Uruguayssa, missä hän toimi aiemmin toimittajana El Observadorilla, yhdessä maan suurimmista sanomalehdistä.

Daniel Funke, tuottaja, Yhdysvallat

Daniel Funke aloitti AFP:llä digitaalisen tutkimuksen tuottajana vuonna 2022. Hän on työskennellyt aiemmin toimittajana ja tuottajana USA Todaylla, PolitiFactilla, Kansainvälisellä faktantarkistusverkostolla (IFCN) sekä mediaa tutkivalla Poynter-instituutilla. Danielilla on asiantuntemusta internetin mis- ja disinformaatiosta, faktantarkistuksesta, politiikasta ja teknologiasta.

Rob Lever, tuottaja, Yhdysvallat

Rob Lever aloitti Yhdysvaltain digitaalisen tutkimuksen tiimissä vuonna 2021 työskenneltyään eri rooleissa AFP:n Washington D.C.:n toimituksessa. Hän aloitti AFP:llä vuonna 1992 ja on työskennellyt taloustoimittajana, Amerikoiden toimituksen uutistuottajana sekä teknologiaan ja mediaan erikoistuvana toimittajana ja tuottajana.

Naharia S. Alonso, toimittaja, Yhdysvallat

Nahiara S. Alonso tarkistaa Yhdysvalloissa leviävää espanjankielistä mis- ja disinformaatiota. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2022 työskenneltyään taloustoimittajana El Paisilla ja Newtralilla Espanjassa.

Valentín Díaz, toimittaja, Meksiko

Valentín Díaz tarkistaa Yhdysvalloissa leviävää espanjankielistä mis- ja disinformaatiota. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2022, mitä ennen hän työskenteli digitaalisena koordinaattorina El Comerciolla Ecuadorissa.

Manon Jacob, toimittaja, Yhdysvallat

Manon Jacob raportoi mis- ja disinformaatiosta ja kumoaa muun muassa myyttejä ilmastonmuutoksesta. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2018 osana uutistoimiston journalismistipendiaattiohjelmaa. Hän on työskennellyt aiemmin Reutersilla ja Politico Europella.

Bill McCarthy, toimittaja, Yhdysvallat

Bill McCarthy raportoi mis- ja disinformaatiosta Yhdysvalloissa. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2022 työskenneltyään toimittajana PolitiFactilla, jossa hän käsitteli Yhdysvaltain mediaa ja politiikkaa ja internetin mis- ja disinformaatiota sekä johti faktantarkistusta politiikan kommentaattoreiden esittämistä väitteistä.

Gwen Roley, toimittaja, Kanada

Gwen Roley tarkistaa mis- ja disinformaatiota eri aiheista Kanadassa. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2023, mitä ennen hän työskenteli toimittajana ja tutkijana Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Natalie Wade, toimittaja, Yhdysvallat

Natalie Wade aloitti AFP:llä osana NABJ-faktantarkistusstipendiaattiohjelmaa vuonna 2021 ja tarkistaa monia eri aiheita koskevaa mis- ja disinformaatiota Yhdysvalloissa.

 

Ranska

Emilie Beraud, toimittaja, Ranska

Emilie Beraud raportoi mis- ja disinformaatiosta Ranskassa. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä vuonna 2022, hän toimi ensin kulttuuri- ja sitten terveystoimittajana France Télévisionilla. Hän on myös työskennellyt France 24:n Pariisin toimituksessa, jossa hän käsitteli kansainvälisiä uutisia Libanonista, Tunisiasta ja Sudanista.

Gaëlle Geoffroy, toimittaja, Ranska

Gaëlle Geoffroy raportoi mis- ja disinformaatiosta Ranskassa. Hän aloitti AFP:llä vuonna 2002 ja on työskennellyt eri rooleissa Pariisin pääkonttorissa käsitellen muun muassa taloutta, yleisuutisia ja politiikkaa. Hän on työskennellyt myös talouskirjeenvaihtajana Washington D.C.:ssä.

Juliette Mansour, toimittaja, Ranska

Juliette Mansour raportoi mis- ja disinformaatiosta Ranskassa. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä, hän työskenteli tutkimus- ja faktantarkistustehtävissä franceinfon Le Vrai du Faux -faktantarkistustoimituksessa sekä Le Monden Les Décodeurs -faktantarkistustoimituksessa sekä raportoi ulkomaan uutisista Le Parisienin verkkoversiossa.

Claire-Line Nass, toimittaja, Ranska

Claire-Line Nass raportoi mis- ja disinformaatiosta Ranskassa. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä vuonna 2021, hän työskenteli ranskalaisen Libération-sanomalehden faktantarkistustiimissä ja käsitteli eri mis- ja disinformaatioon liittyviä aiheita.

Alexis Orsini, toimittaja, Ranska

Alexis Orsini raportoi mis- ja disinformaatiosta Ranskassa. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä vuonna 2022, hän toimi faktantarkistajana 20 Minutes -sanomalehdessä.