Tietoa meistä

AFP aloitti digitaalisen faktantarkistuspalvelun Ranskassa vuonna 2017 ja on sen jälkeen kasvanut maailman johtavaksi organisaatioksi faktantarkistuksessa. AFP:lla on faktantarkistajia yli 80 eri maassa ympäri maailman.

Toimittajamme tarkkailevat sisältöä verkossa yli kahdellakymmenellä kielellä ja ottavat huomioon paikallisen kulttuurin, kielen ja poliittisen tilanteen. Faktantarkistus ja virheellisen tiedon kumoaminen tapahtuu yhteistyössä AFP:n maailmanlaajuisen uutisverkoston kanssa. Keskitymme sisältöön, joka voi olla vahingollista, vaikutuksellista ja manipuloivaa. Artikkelit toimitetaan paikallisissa aluetoimistoissa, ja globaalia työryhmää johdetaan AFP:n pääkonttorista Pariisista.

Aloitimme digitaalisen faktantarkistuksen Suomessa toukokuussa 2021.

Faktantarkistajamme Helsingissä on Anna Hollingsworth. Anna valmistui kielitieteen opinnoista Cambridgen yliopistossa vuonna 2018. Ennen kuin hän aloitti AFP:llä toukokuussa 2022, hän työskenteli yleisötyön parissa The Times and The Sunday Times -sanomalehdissä Lontoossa ja kirjoitti muun muassa terveydestä, yhteiskunnallisista muutoksista ja kulttuurista. Hän puhuu suomea, englantia, saksaa, ruotsia ja venäjää ja opettelee japania, ranskaa ja iiriä.

Edellinen faktantarkistajamme Helsingissä oli Elias Huuhtanen, joka opiskeli oikeustiedettä Aberdeenin yliopistossa. Opintojensa aikana hän työskenteli vapaana toimittajana keskittyen asevientiin ja ympäristöaiheisiin.

Anna työskentelee näiden tuottajien kanssa:

Bronwen Roberts

Bronwen liittyi AFP:n tiimiin vuonna 1998. Sen jälkeen hän on toiminut toimittajana, tuottajana ja toimituksen päällikkönä muun muassa Etelä-Afrikassa, Hongkongissa, Pariisissa ja Afganistanissa. Hän siirtyi faktantarkistuksen pariin maaliskuussa 2020.

Juliette Montesse

Juliette on työskennellyt AFP:lla vuodesta 2010 lähtien. Hän on toiminut toimittajana muun muassa Lillessä ja raportoinut Pariisin lähiöistä. Ennen kuin Juliette liittyi osaksi faktantarkistustiimiä heinäkuussa 2020, hän toimi Pariisissa oikeustoimittajana.

Jastinder Khera

Jastinder liittyi osaksi AFP:tä vuonna 2018. Hän toimi toimittajana ja tuottajana Wienin toimistossa, joka käsittää sekä Itävallan että ympäröivän alueen. Aikaisemmin hän on työskennellyt BBC:llä muun muassa tuottajana radiouutisten sekä BBC World TV:n parissa. Jastinder siirtyi faktantarkistuksen pariin huhtikuussa 2021.

Sally Mairs

Sally liittyi AFP:n tiimiin vuonna 2016 ja aloitti työnsä Kaakkois-Aasian kirjeenvaihtajana Bangkokissa. Tämän jälkeen hän siirtyi Belgradiin, missä hän työskenteli Länsi-Balkanin toimituksen varapäällikkönä. Sally on toiminut tuottajana Euroopan faktantarkistustiimissä huhtikuusta 2021 asti.

Laura Mannering

Lauralla on kattava kokemus toimittajana ja tuottajana. Laura on toiminut neljä vuotta AFP:n Hongkongin ja Taiwanin toimiston päällikkönä. Hän on syntynyt Isossa-Britanniassa ja asuu parhaillaan Espanjassa.

Estelle Péard

Estelle on työskennellyt AFP:lla vuodesta 2010 alkaen. Estelle toimi useita vuosia toimittajana Saksassa keskittyen talousjournalismiin. Ennen liittymistään faktantarkistustiimiin syyskuussa 2021 hän työskenteli myös AFP TV:ssä, raportoi yhteiskunnallisista konflikteista Ranskassa ja toimi tuottajana AFP:n uutistoimituksessa.

Simon Morgan

Nykyään Pariisissa työskentelevä Simon aloitti AFP:llä vuonna 1998 ja työskenteli toimittajana Frankfurtin ja Wienin toimituksissa. Hän siirtyi Pariisin päätoimiston englanninkieliseen toimitukseen vuonna 2017 ja aloitti tuottajana faktantarkistustiimissä syyskuussa 2022.